Veggieburger på Portobello

En härlig veggieburger med Portabello-svamp som bröd. Avnjut med valfri sås, grönsaker eller en god hummus! Recept från boken Vegemania av Manuela Bosco.

Ingredienser (1 portion)

  • 2 stora Portobello-svampar
  • En nypa gräslök

  • 1 stjälk vårlök
  • 
1 tomat
  • Några salladsblad
en
  • En knytnäve finhackad mangold
  • 3 soltorkade tomater
  • En knytnäve valfria groddar
  • 1,5 dl sourcream & onion sås
  • 1-1½ dl hummus på rödbetor

Sourcream & onion dip

  • 2 dl cashewnötter (blötlägg över natten)
  • 2 stjälkar vårlök
  • 1 färsk dadel
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Skalet av en citron (eller lime)
  • 1 nypa salt

Hummus på rödbetor

 

Så här lagar du receptet (20 minuter)

1. Rengör svamparna och avlägsna fötterna. Ställ hattarna (med lamellen uppåt) på ett bakplåtspapper på en plåt. Rosta i ugn 200 grader 8-10 minuter eller tills svamparna fått lite färg.

2. Skölj alla grönsaker. Skär gräslöken i tre delar och vårlöken i bitar. Skiva tomaten och finhacka de soltorkade tomaterna.

3. Lägg den ena svampen på en tallrik med lamellerna uppåt och tillsätt sourcream & onion såsen, löken, tomaterna, salladerna, groddarna och hummusen på rödbetor. Täck med den andra svampen. Njut!

Sourcream & onion dip: 
Häll av vattnet från nötterna, skölj och låt rinna av. Skär de sköljda vårlökarna i några delar. Avlägsna kärnan ur dadeln. Mixa alla ingredienser och ställ sedan dippen i kylen på 30-60 minuter. Tillsätt mer vatten ifall du vill ha lösare konsistens.

Hummus på rödbetor:
Låt bönorna rinna av. Skala rödbetan vid behov och skär i klyftor. Mixa ingredienserna till en jämn massa.

 

 

Andra spännande recept

Vad tycker du?