Hemmagjord Tacosalsa

Tacosalsa eller “salsa roja” som det heter i Mexiko och den amerikanska södern har blivit en svensk klassiker när det dukas upp för fredagsmys. Varför inte prova på att göra den själv? Receptet går snabb och blir alltid garanterat supergott!

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 st GoGreen Krossade tomater ekologiska
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st röd chili
  • 3 msk limesaft
  • 1 msk honung
  • 1 tsk spiskummin
  • Koriander efter tycke och smak
  • Salt och peppar

Så här lagar du receptet (10 min)

1. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skölj och skär chilifrukterna på längden och ta ut kärnor, finhacka.

2. Lägg ner alla ingredienser i en skål och rör om. Smaka av med salt peppar. Hacka koriandern och tillsätt i salsan.

3. Servera salsan kall eller varm.

Andra spännande recept

Vad tycker du?