Pico de gallo (tomatsalsa)

Pico de gallo (översatt "tuppens näbb") eller salsa fresco som det även kallas är originalsalsan från Mexiko som inte är lika såsig som den vi kommit att bekanta oss vid här i Norden. Tomat, chili, lök och koriander formar Mexikos flagga och är ett måste när det dukas upp för mexikansk middag! Servera den till frasiga nachos, tacos, burritos eller varför inte en Mexican Chili.

Ingredienser (4 portioner)

  • 4-6 st mogna stora kvisttomater
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk hackad röd chili
  • ½ dl lime (pressad)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Så här lagar du receptet (5 min)

1. Skölj och tärna tomaterna och lägg i en skål.

2. Skölj och hacka koriandern grovt och tillsätt till tomaterna.

3. Skala och hacka löken samt blanda med tomaterna.

4. Tillsätt olivolja, chili, limesaft, salt och peppar och rör om till en salsa.

Andra spännande recept

Vad tycker du?