Yoghurtsås med rostade frön

En fräsch sås med rostade frön som funkar till det mesta!

Ingredienser (4 portioner)

  • 0,5 dl GoGreen Pumpakärnor
  • 0,5 dl GoGreen Solroskärnor
  • Salt och peppar 
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 citron, saft och rivet skal
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 0,5 tsk mald kanel
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk flytande honung

Så här lagar du receptet (10 min)

1. Rosta pumpakärnor och solrosfrön i lite olja i en stekpanna, salta och peppra.

2. Blanda turkisk youghurt, pressad citron, citronskal, pressad vitlök, riven ingefära, spiskummin, kanel, cayennepeppar och honung.

3. Lägg upp youghurtsåsen i en skål och strö över fröblandningen. Servera!

Andra spännande recept

Vad tycker du?