Golden Milk med ingefära och mynta

En gyllene dryck med tydlig karaktär av ingefära och gurkmeja. Gurkmeja har använts i tusentals år i Sydostasien på grund av sina mytomspunna hälsobringande effekter. Växten sägs ha starka antioxidanta egenskaper och har dessutom en antiinflamatorisk effekt. Golden Milk görs med fördel på växtbaserade mjölkdrycker och passar speciellt bra med mandeldryck som bas!

Ingredienser (1 glas)

0,5 dl gurkmeja
0,5 dl vatten
1 tsk gurkmejapasta(se ovan)
2 dl GoGreen Mandeldryck Original
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk kallpressad rapsolja
2 tsk honung eller agavesirap
Några blad färsk mynta  

 

Så här lagar du receptet

1. Gurkmejapasta: Sjud gurkmeja och vatten på låg värme i ca fem minuter till en krämig pasta.

2. Lägg i 1 tsk av gurkmejapastan, ingefära, rapsolja, honung, mynta och mandelmjölk i en kopp.

3. Blanda ordentligt så att drycken tar smak av kryddorna.

Gurkmejan räcker till ca 3 liter dryck, förvara pastan i en glasburk i kylskåpet och ta lite varje gång.

 

Andra spännande recept

Vad tycker du?