Böntapas med kantarell

Denna tapasrätt är framtagen av Ulrika och Carina Brydling. Svenska kidneybönor och svenska kantareller i en oslagbar kombination - redan en svensk höstklassiker!

Ingredienser (4 portioner)

  • 5 dl GoGreen Svenskodlade färdigkokta kidneybönor
  • 12 st supertunt skivat bröd
  • 4 st morötter
  • 200 g kantareller eller annan god svamp
  • 8 st gula och röda cocktailtomater
  • 100 g god lagrad ost, grovt bruten
  • 1 st citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk honung
  • 1-2 dl kallpressad rapsolja
  • Salt och peppar
  • Blandade örter
  • Smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Olja till stekning

Så här lagar du receptet (30 min)

1. Stek brödet i olja till gyllene, ta upp och lägg på hushållspapper.

2. Citronette: Blanda finrivet citron skal, saft, honung och kallpressad rapsolja. Smaka av med salt.

3. Lägg delade tomater och morotsstavar på en plåt och baka ca 20 minuter i 225 gradig ugn med lite olja och salt.

4. Stek ur kantarellerna i smör i en stekpanna. Lägg i nytt smör och vitlök och fräs färdiga.

5. Häll av bönorna och skölj dem noga. Blanda bönor, tomat och morot med citrondressing. Fördela ut på fat.

6. Lägg på svamp, bitar av ost, krutonger och örter.

7. Njut med mera bröd och citronette.

Andra spännande recept

Vad tycker du?