Snacks med svart bönpasta och koriandersallad

Härligt knapriga råg-nachos med hemgjord bönpasta med asiatiska smaker. Perfekt som plockmat på festen!

Ingredienser (6 pers som snacks)

Rödlök- och koriandersallad

  • 1 rödlök i fina strimlor
  • ½ kruka koriander
  • ½ röd chili i tunna ringar
  • 1 msk GoGreen sesamfrö
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk limesaft
  • 3 msk rostad lök till dekorering 

Så här lagar du receptet (15 minuter)

1. Hetta upp oljan och tillsätt vitlök, ingefära och chili. Fräs 10 sekunder och tillsätt silade svarta bönor.

2. Fräs 30 sekunder och tillsätt vinet. Koka upp och låt vinet avdunsta.  Tillsätt hönsbuljong och sojasås.

3. Låt sjuda 15 minuter på låg värme tills vätskan har kokat in. Krydda med salt och socker.

4. Lägg allt i matberedaren och kör 3 minuter på full effekt. Smaka av och lägg bönpastan i en spritspåse.

5. Blanda rödlök, koriander, chili och sesamfrön. Tillsätt fisksåsen och limesaften. Blanda försiktigt.

6. Placera råg-nachosen på ett serveringsfat och spritsa bönpastan på dem. Tillsätt lite mer sallad ovanpå och dekorera med rostad lök.

Andra spännande recept

Vad tycker du?