Glutenfri pasta med avokadopesto, koriander & pocherat ägg
En härligt glutenfri pastarätt med våra Ancient Grains Fusilli. Gör en pesto på avocados och koriander, det går både snabbt och är gott!
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 8 dl (270 g) GoGreen Glutenfri Ekologisk Ancient Grains Fusilli
- 2 avokado
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kruka koriander
- 1 kruka persilja
- 1 msk limejuice
- 1 ask (250 g) cocktailtomater
- 1 dl valnötter
- 4 ägg
- 1 msk ättika
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
Så här gör du
- Koka pastan al dente enligt anvisning på paketet.
- Mixa avokado, vitlök, koriander, persilja, limejuice, olivolja till en jämn smet.
- Rosta valnötter i en panna och tillsätt delade cocktailtomater.
- Pochera äggen: Sjud 1 L vatten med en nypa salt och en 1 msk ättika. Knäck ett ägg i en kopp och tippa ägget i vattnet. Sjud 3-4 minuter för en krämig äggula. Använd en hålslev med hull när du tar upp ägget.
- Blanda pastan med avokadomixen.
- Servera med pocherat ägg, svartpeppar och hackad koriander.