Glutenfri pasta med rostad sötpotatis, grönkål & balsamico
En smakrik och färgglad pasta som får sina färgklickar från rostad sötpotatis och grönkål. Vår Ancient Grains Penne är både glutenfri och ekologisk, och smakar fantastiskt gott!
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 8 dl (270 g) GoGreen Glutenfri Ekologisk Ancient Grains Penne - Röda linser, bovete & teff
- 2 sötpotatisar
- 1 msk olivolja
- 1 schalottenlök
- 1 knippe färsk salvia
- 1 dl pumpakärnor
- 1 förp (380 g) GoGreen Ekologiska färdigkokta kikärter
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl citronjuice
- ½ msk balsamvinäger
- ½ huvud grönkål
- 1 knippe färsk persilja
- Ev. parmesanost eller veganskt alternativ
Så här gör du
- Koka pastan al dente enligt anvisning på paketet, häll av kokvattnet men spara ca 1 dl av vattnet.
- Hacka och skala sötpotatisen i bitar och rosta den i ugn med olivolja i ca 15 min på 185°C, tills den är mjuk.
- Sautera i en stekpanna schalottenlök, salvia, vitlök, tillsätt grönkål och kikärtor. Häll i sötpotatis, pumpakärnor, salt och peppar.
- Addera sedan citronsaften och balsamico, vänd ner den kokta pastan (dryga ut med det sparade pastavattnet om det behövs). Toppa med persilja och riven ost. Smaklig måltid!