Tillagning:

  1. Skölj 1 ½ dl Quinoa- och Kikärtsmix noggrant med varmt vatten i en sil. Koka upp den sköljda mixen i 2 dl vatten med ¾ krm salt och 1 tsk olja. Testa att byta ut saltet mot en buljongtärning för extra smak.
  2. Koka mixen under lock i 10 minuter på svag värme, rör om då och då.
  3. Ta kastrullen från värmen och låt vila med lock i ca 5 minuter.

Ingredienser

Vit quinoa* (30%), kikärtsbulgur* (20%), rött ris*, gröna ärtor*, svart quinoa* (10%), solroskärnor*.
*Ekologisk ingrediens.

Kan innehålla spår av gluten, soja och sesamfrön.

Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

Näringsvärde per 100 g

Energi 1550 kJ/370 kcal
Fett 6,5 g
varav mättat fett 0,8 g
Kolhydrat 56 g
varav sockerarter 2,3 g
Fiber 7,4 g
Protein 17 g
Salt <0,01 g

Här kan du handla våra produkter