Tillagning:

Beräkna 0,5 dl bovete och 1,5 dl vatten per person

  1. Skölj bovetet  i först hett och sedan kallt vatten.
  2. Koka upp vattnet. Tillsätt bovete, salt och eventuella kryddor och koka i 10-15 minuter på svag värme. Låt gärna kornen eftersvälla en liten stund.

För Bovetegröt: 1 dl bovete till 3,5 dl vatten.

  1. Koka i ca 10 min, rör om då och då

Ingredienser

Helt bovete. 

Bovete är naturligt glutenfritt.

Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

Näringsvärde per 100 g

Energi 1350kJ/320 kcal
Fett 2,9 g
varav mättat fett 0,5 g
Kolhydrat 60 g
varav sockerarter 0,5 g
Fiber 8,8 g
Protein 12,5 g
Salt 0 g
Järn 3,0 mg (21%*)
*av DRI (Dagligt referensintag)

Här kan du handla våra produkter