Tillagning:

Beräkna 0,5 dl bovete och 1,5 dl vatten per person

  1. Skölj bovetet  i först hett och sedan kallt vatten.
  2. Koka upp vattnet. Tillsätt bovete, salt och eventuella kryddor och koka i 10-15 minuter på svag värme. Låt gärna kornen eftersvälla en liten stund.

För Bovetegröt: 1 dl bovete till 3,5 dl vatten.

  1. Koka i ca 10 min, rör om då och då

Ingredienser

Helt bovete (glutenfri). 

Kan innehålla spår av sojabönor.

Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

Näringsvärde per 100 g

Energi 1400 kJ/330 kcal
Fett 2 g
varav mättat fett 0,3 g
Kolhydrat 65 g
varav sockerarter 0,4 g
Fiber 5,8 g
Protein 11 g
Salt 0 g
Järn 3,8 mg (27%*)
Magnesium 180 mg (48%*)
Zink 2,5 mg (25%*)
*av DRI (Dagligt referensintag)

Här kan du handla våra produkter