Ärtfalafel med tahinidressing i pitabröd

En riktigt god ärtfalafel som serveras med pickade majrovor, pitabröd och tahinisås. đŸ„™

  • Tillagningstid
    1 timme, 20 minuter
  • Receptet ger:
    3-4 portioner

Ingredienser

  • 1 frp GoGreen Eko Ärtfalafel
  • 3-4 pitabröd
  • 1 tunt skivad rödlök
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk hackad mynta
  • 0,5 dl hackade pistagenötter
  • Citronzest
  • Flingsalt och svartpeppar

Picklad majrova:

  • 3 majrovor
  • 1 rödbeta
  • 3 dl vatten
  • 2 dl ättika 12%
  • 2 dl råsocker
  • 1 tsk havssalt

Tahinisås:

  • 1,2 dl Tahini
  • 0,5 dl vatten
  • 2 tsk GoGreen Skalat sesamfrö
  • 1 citron, saft och zest
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk vitlök, krossad
  • 0,5 tsk havssalt

Så här gör du

  1. Skala majrovorna och rödbetan och skär ner i ca 5 mm tjocka stavar. Koka upp vatten, ättika, råsocker och salt i en kastrull. Lägg i majrovs- och rödbetstavarna, sänk värmen och låt sjuda i 8-10 minuter. Häll upp i en burk och låt svalna och ställ sedan in i kylen. Låt stå i minst en timme.
  2. Lägg alla ingredienser till tahinisåsen i en mixer och blanda till en slät sås. Lägg till mer sesamfrön efter mixningen om du vill ha en fastare dressing.
  3. Stek gulärtsfalafeln enligt anvisning på förpackningen.
  4. Värm upp pitabröden, lägg i gulärtsfalafel och toppa med rödlök, picklad majrova, tahinisås, hackad persilja, mynta och pistagenötter, och krydda med citron-zest, flingsalt och svartpeppar.