Ărtfalafel med tahinidressing i pitabröd
En riktigt god ärtfalafel som serveras med pickade majrovor, pitabröd och tahinisås. đ„
-
Tillagningstid1 timme, 20 minuter
-
Receptet ger:3-4 portioner
Ingredienser
- 1 frp GoGreen Eko Ärtfalafel
- 3-4 pitabröd
- 1 tunt skivad rödlök
- 2 msk finhackad persilja
- 2 msk hackad mynta
- 0,5 dl hackade pistagenötter
- Citronzest
- Flingsalt och svartpeppar
Picklad majrova:
- 3 majrovor
- 1 rödbeta
- 3 dl vatten
- 2 dl ättika 12%
- 2 dl råsocker
- 1 tsk havssalt
Tahinisås:
- 1,2 dl Tahini
- 0,5 dl vatten
- 2 tsk GoGreen Skalat sesamfrö
- 1 citron, saft och zest
- 2 msk olivolja
- 0,5 msk vitlök, krossad
- 0,5 tsk havssalt
Så här gör du
- Skala majrovorna och rödbetan och skär ner i ca 5 mm tjocka stavar. Koka upp vatten, ättika, råsocker och salt i en kastrull. Lägg i majrovs- och rödbetstavarna, sänk värmen och låt sjuda i 8-10 minuter. Häll upp i en burk och låt svalna och ställ sedan in i kylen. Låt stå i minst en timme.
- Lägg alla ingredienser till tahinisåsen i en mixer och blanda till en slät sås. Lägg till mer sesamfrön efter mixningen om du vill ha en fastare dressing.
- Stek gulärtsfalafeln enligt anvisning på förpackningen.
- Värm upp pitabröden, lägg i gulärtsfalafel och toppa med rödlök, picklad majrova, tahinisås, hackad persilja, mynta och pistagenötter, och krydda med citron-zest, flingsalt och svartpeppar.