Asiatisk bönboll i vietnamesisk baguette

”Banh mi” är en populär street-foodmacka från Vietnam. Här görs en förenklad men minst lika god variant med asiatiska bönbollar som fyllning.

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 4 lagom stora baguetter

Fyllning

  • 1 påse (300 g) GoGreen Asiatisk bönboll
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • ¼ huvud rödkål
  • 150 g sallad
  • picklad rödlök
  • srirachamajonnäs/chilimajonnäs
  • koriander och-/eller mynta

Så här gör du

  1. Snitta upp baguetterna så de blir som korvbröd. Gnid insidan med färsk vitlök.
  2. Skär gurkan i avlånga stavar, finstrimla kålen och skär salladslöken i skivor.
  3. Stek bönbollarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Bre lite srirachamajonnäs i botten, lägg i sallad, kål, gurka, salladslök och nystekta bönbollar. Toppa med picklad rödlök, extra srirachamajonnäs samt koriander och-/eller mynta.