Asiatisk bönboll i vietnamesisk baguette
”Banh mi” är en populär street-foodmacka från Vietnam. Här görs en förenklad men minst lika god variant med asiatiska bönbollar som fyllning.
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 4 lagom stora baguetter
Fyllning
- 1 påse (300 g) GoGreen Asiatisk bönboll
- 1 vitlöksklyfta
- 1 gurka
- ¼ huvud rödkål
- 150 g sallad
- picklad rödlök
- srirachamajonnäs/chilimajonnäs
- koriander och-/eller mynta
Så här gör du
- Snitta upp baguetterna så de blir som korvbröd. Gnid insidan med färsk vitlök.
- Skär gurkan i avlånga stavar, finstrimla kålen och skär salladslöken i skivor.
- Stek bönbollarna enligt anvisningen på förpackningen.
- Bre lite srirachamajonnäs i botten, lägg i sallad, kål, gurka, salladslök och nystekta bönbollar. Toppa med picklad rödlök, extra srirachamajonnäs samt koriander och-/eller mynta.