Asiatisk bönboll med pad thai
Bönbollarna serveras här tillsammans med en förenklad och snabblagad pad thai. Broccoli kan enkelt bytas ut mot andra grönsaker som till exempel zucchini, morot eller kål.
-
Tillagningstid35 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 1 påse (300 g) GoGreen Asiatisk bönboll
Pad thai
- 1 stor broccoli/400 g fryst broccoli
- 4 port (180 g) äggnudlar
- 2 vitlöksklyftor
- ¾ dl ostronsås
- 2 ägg (kan uteslutas)
- 4 salladslökar
- soja, fisksås (kan ersättas med salt)
- cayennepeppar
- olja till stekning
Topping
- ½ dl jordnötter
- 1 kruka koriander
- 2 lime
Så här gör du
- Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Skala stammen och skär sedan broccolin i mindre bitar om du använder färsk. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner broccolin när den sista minuten av koktiden återstår. Slå av vattnet.
- Hetta upp olja eller smör i kastrullen. Släng ner vitlöksklyftorna hela. När de börjar dofta, häll i ostronsås, nudlar, broccoli och ägg. Låt bli varmt och fortsätt värma under omrörning i ca 3 minuter. Smaka av med soja, fisksås eller salt. För hetta, tillsätt lite cayennepeppar. Dra av från värmen.
- Stek de asiatiska bönbollarna enligt anvisning på förpackningen.
- Finstrimla salladslökarna. Finhacka jordnötterna. Servera bönbollarna med pad thai och limeklyftor. Strö över salladslök, jordnötter och koriander.