Asiatisk bönboll med rostad grönkål, thairis och sötsyrlig vinägrett
Asiatisk bönboll med rostad grönkål, thairis och en sötsyrlig vinägrett toppad med hackade pistagenötter, rosmarin och mynta.
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:3-4 portioner
Ingredienser
- 1 förpackning GoGreen Asiatiska bönbollar
- 2 dl rött thairis, eller annat valfritt ris
- 4 dl vatten
- 200 g grönkål
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk rapsolja
- 4 msk grovhackade pistagenötter
- 2 tsk finhackad rosmarin
- mynta
- flingsalt och svartpeppar
Sötsyrlig vinägrett:
- 1 dl juice från en grapefrukt
- 2 msk rapsolja
- 2 msk mirin eller 1 tsk strösocker
- 1 tsk miso
- 1 tsk soja
- 1 tsk ättika 12%
- 1 pressad vitlöksklyfta
Så här gör du
- Vispa ut mison med grapefruktjuicen i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna till vinägretten och vispa ihop allt.
- Skölj riset väl i kallt vatten i ca 30 sek. Koka riset enligt instruktionen på förpackningen. Ställ åt sidan och låt riset ångas av i ca 5 min.
- Värm ugnen till 120 grader. Skär bort stammen på kålen om den är tjock och träig. Lägg grönkålen och vitlöksklyftorna på en ugnsplåt och ringla över olja. Salta och peppra. Rosta kålen mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut den rostade kålen och lägg över på ett galler eller på hushållspapper så att överflödig olja får rinna av.
- Häll 2 msk rapsolja i en stekpanna och stek bönbollarna på medelvärme, ca 13-15 minuter tills bollarna blivit gyllene. Tillagas direkt från frys.
- Placera ut några rostade grönkålsblad på en tallrik, skeda över lite ris och toppa med bönbollarna, rosmarin, mynta, pistagenötter och salta och peppra efter smak.