Bön-brownies med cookie dough & mörk choklad
Fantastiska brownies, fullpumpade med svarta bönor och choklad som gifter sig perfekt med varandra!
-
Tillagningstid35 minuter
-
Receptet ger:1 plåt brownies, ca 12 bitar
Ingredienser
- 6 dl GoGreen Svenskodlade färdigkokta svarta bönor
- 2 ägg
- ½ dl rapsolja
- 100 g mörk choklad, 70% kakao
- ¾ dl kakao
- 1 dl majsmjöl
- 2 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl råsocker
- 1 tsk bakpulver
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grovhacka chokladen.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Tillsätt mixade eller mosade avhällda och avrunna bönor och oljan i äggblandningen.
- Blanda alla torra ingredienser för sig och vänd sedan ner dem i ägg-bönblandningen.
- Häll i ugnsform med bakplåtspapper i.
- Grädda i ugnen ca 20-25 min. Browniesarna är klara när smeten precis ”stannat” i ugnen.
- Ta ut från ugnen och kyl ned direkt. Skär sedan i portionsbitar.