Fröknäcke med pumpakärnor

Vårt favoritalternativ till vanligt knäckebröd är fröknäcke – gjort på frön & kärnor, helt glutenfritt.

Ingredienser (12 portioner)

Garnering

  • Flingsalt
  • Pumpakärnor som topping

Så här lagar du receptet (1 timme, 20 min)

1. Sätt ugnen på 160 °C. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

2. Tillsätt olja och det kokande vattnet. Rör om tills smeten blir smidig och geléaktig.

3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det övre papperet försiktigt med en palette eller liknande och strö lite flingsalt över. Lägg det på en ugnsplåt.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i 60–70 min. Låt det svalna på plåten innan delar och serverar brödet i bitar.

Andra spännande recept

Vad tycker du?