Siri Barjes glutenfria nöt- och fröbröd med fänkål och kummin

Egentligen gillar jag inte att baka för att det tar för lång tid. Något som jag inte kan anklaga det här brödet för dock. Med bakpulver går det fort och bananen gör brödet otroligt saftigt. Servera på julbordet eller som vanligt frukostbröd med smör och ost. Det är gott att rosta också!

  • Tillagningstid
    40 minuter
  • Receptet ger:
    1 bröd

Ingredienser

Dekoration:

  • Blandade frön och kärnor, se ovan.

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka nötterna grovt. Mixa bananer slätt, tillsätt äggen och vispa ihop. Blanda mjölet med nötterna, frön och kryddor.
  3. Vispa ned ägg och banan i mjölet och nötterna. Salta.
  4. Smöra och bröa en liten form med mandelmjöl och häll i degen. Strö över sesamfrön, linfrön och pumpafrön.
  5. Grädda i ugnen i ca 20-30 min. Låt svalna på galler!