Spröda Knäckisar

Linfrön, solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrön – alla trivs de utmärkt i riktigt spröda och goda knäckebröd. Vi skulle vilja så ett frö för att baka med fröer och kärnor, det är både gott och nyttigt!

  • Tillagningstid
    1 timme, 40 min
  • Receptet ger:
    2 st knäckebröd

Ingredienser

Så här gör du

  1. Lägg havregrynen i en kastrull och häll på vatten så att grynen precis täcks, småkoka i 1 minut.
  2. Blanda havregrynen med övriga ingredienser och låt vila i ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 180 graders varmluftsugn.
  4. Bred ut den kladdiga smeten på 2 smorda bakplåtspapper.
  5. Strössla med salladsmixen och ev extra flingsalt.
  6. Sätt in båda plåtarna, en i övre och en i undre delen av ugnen och grädda i 20 min.
  7. Byt sedan plats på plåtarna och grädda ytterligare 20 min.
  8. Öppna ugnsluckan på glänt och grädda i ytterligare 20 min.
  9. Låt knäckisarna svalna på galler.