Bovetegröt med bär och nötter

Bovetegröt är ett lite lyxigare alternativ till den vanliga havregröten på morgonen, och med helt bovete får du lite mer tuggmotstånd. Servera med kokos, bär och nötter!

  • Tillagningstid
    20 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 2 dl GoGreen Helt bovete
  • 1 krm salt
  • ½ tsk mald kanel
  • 200 g frysta hallon
  • 2 msk råsocker (eller 2 msk honung)
  • 1 banan
  • 1 dl nötter (valfri sort tex valnöt, hasselnöt eller mandel)
  • ½ dl kokosflakes
  • Lönnsirap
  • Hallonpulver

Så här gör du

  1. Skölj bovetet i hett vatten och sedan i kallt vatten i en sil. Koka upp 3 ½ dl vatten och 3 ½ dl mjölk (går bra med havredryck eller andra alternativ) i en kastrull. Tillsätt bovete, salt, kanel och låt koka i ca 15 minuter på svag värme under lock. Rör om då och då. Låt gärna kornen eftersvälla en liten stund.
  2. Koka upp de frysta hallonen med sockret och låt puttra några minuter. Skiva bananen och hacka nötterna.
  3. Häll upp bovetegröten och servera med valfri mjölk, hallonkompott, färska bär, nötter, kokosflakes och lönnsirap. Pudra gärna lite hallonpulver över.

Produkter i receptet