Bovetesallad med fetaost och tomat
En enkel bovetesallad är ett perfekt till de flesta vegobiffar, eller som side dish till sommarens grillning.
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:2 portioner
Ingredienser
- 1 dl GoGreen Helt bovete
- 1 msk vinäger
- 1 tsk grönsaksbuljong
- 2 st grovtärnade tomater
- 50 g fetaost
- Några skivor röd lök
- En näve ruccola
- Salt, peppar och olivolja.
Så här gör du
- 1.Skölj bovetet i först hett och sedan kallt vatten. Blanda vinäger och buljong i 3 dl vatten. Koka upp och tillsätt det hela bovetet. Koka ca 10 minuter, rör runt och ställ av från plattan.
- Lägg grovhackade tomater, fetaost, rödlök och ruccola i en bunke, salta, peppra och droppa över lite olivolja och vinäger. Lägg upp och strö över bovetet. Klart!