Bovetesallad med fetaost och tomat

En enkel bovetesallad är ett perfekt till de flesta vegobiffar, eller som side dish till sommarens grillning.

  • Tillagningstid
    20 minuter
  • Receptet ger:
    2 portioner

Ingredienser

  • 1 dl GoGreen Helt bovete
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • 2 st grovtärnade tomater
  • 50 g fetaost
  • Några skivor röd lök
  • En näve ruccola
  • Salt, peppar och olivolja.

Så här gör du

  1. 1.Skölj bovetet i först hett och sedan kallt vatten. Blanda vinäger och buljong i 3 dl vatten. Koka upp och tillsätt det hela bovetet. Koka ca 10 minuter, rör runt och ställ av från plattan.
  2. Lägg grovhackade tomater, fetaost, rödlök och ruccola i en bunke, salta, peppra och droppa över lite olivolja och vinäger. Lägg upp och strö över bovetet. Klart!

produkter i receptet