Frökex med hemgjort kanel- och hampasmör

En given ny favorit som tilltugg, hemgjorda kex med ett härligt lent kanel- och hampasmör. Receptet är enkelt att göra med hjälp av en kraftfull mixer för både kex och smör.

  • Tillagningstid
    1 timme, 30 minuter
  • Receptet ger:
    20 kex

Ingredienser

Kex

Kanel- och hampasmör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt olja och det kokande vattnet. Rör om tills smeten blir smidig och geléaktig.
  3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det övre papperet försiktigt med en palette eller liknande och strö lite flingsalt över. Lägg det på en ugnsplåt.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i 60–70 min. Låt det svalna på plåten innan delar och serverar brödet i bitar.
  5. Mixa hampafrön med olja och kanel till ett slätt smör. Vred det ovanpå kexen och njut.