Falafel i pitabröd
En klassisk variant på falafelrulle som fylls med goda ingredienser så som tomat, saltgurka och ärtskott. Såsen görs på turkisk yoghurt och riven vitlök – den som inte orkar blanda själv byter enkelt ut den mot färdig vitlökssås.
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 8 pitabröd
Vitlökssås
- 1 vitlöksklyfta
- 3 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk flytande honung
Fyllning
- 1 påse (300 g) GoGreen Eko Ärtfalafel
- 200 g tomat, gärna körsbär
- 1 rödlök
- 4 stora saltgurkor
- 4 feferoni
- 100 g ärtskott eller sallad
- salt och peppar
- olja eller smör till stekning
Så här gör du
- Börja med vitlökssåsen. Riv vitlöksklyftan och blanda med turkisk yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
- Skär tomaterna i mindre bitar. Skiva rödlöken tunt, skiva saltgurkorna och dela varje feferoni i två bitar.
- Rosta pitabröden i brödrost eller ugn – passa så de inte blir för hårt rostade och svåra att fylla.
- Stek falaflarna enligt anvisningen på påsen i smör eller olja. Fyll bröden med falaflar, grönsaker och vitlökssås.