Falafel i pitabröd

En klassisk variant på falafelrulle som fylls med goda ingredienser så som tomat, saltgurka och ärtskott. Såsen görs på turkisk yoghurt och riven vitlök – den som inte orkar blanda själv byter enkelt ut den mot färdig vitlökssås.

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 8 pitabröd

Vitlökssås

  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk flytande honung

Fyllning

  • 1 påse (300 g) GoGreen Eko Ärtfalafel
  • 200 g tomat, gärna körsbär
  • 1 rödlök
  • 4 stora saltgurkor
  • 4 feferoni
  • 100 g ärtskott eller sallad
  • salt och peppar
  • olja eller smör till stekning

Så här gör du

  1. Börja med vitlökssåsen. Riv vitlöksklyftan och blanda med turkisk yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär tomaterna i mindre bitar. Skiva rödlöken tunt, skiva saltgurkorna och dela varje feferoni i två bitar.
  3. Rosta pitabröden i brödrost eller ugn – passa så de inte blir för hårt rostade och svåra att fylla.
  4. Stek falaflarna enligt anvisningen på påsen i smör eller olja. Fyll bröden med falaflar, grönsaker och vitlökssås.