Falafel med couscoussallad

Med granatäpple, persilja och fetaost i salladen blir den lika vacker som god. Falaflarna kan gärna stekas i smör för att få en mer nötig smak.

  • Tillagningstid
    30 min
  • Receptet ger:
    30 minuter

Ingredienser

Couscoussallad

  • 3 dl GoGreen Fullkornscouscous
  • 300 g tomater
  • 1 gurka
  • 4 salladslökar
  • 1 kruka persilja/30 g fryst persilja
  • 1 litet granatäpple
  • 300 g fetaost
  • ½ dl olivolja
  • ½ msk citronsaft

Myntasås

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 myntablad

 

  • salt och peppar
  • smör eller olja till stekning

Så här gör du

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något innan den blandas med övriga ingredienser.
  2. Skär tomater och gurka i mindre bitar. Strimla salladslökarna och finhacka persiljan. Ta ut kärnorna ur granatäpplet (förkläde på!). Smula ner fetaosten. Blanda alla grönsaker med couscous, olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Finhacka vitlöksklyftan och finstrimla myntabladen. Blanda med turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek falaflarna enligt anvisning på påsen i smör eller olja. Servera med couscoussalladen och myntasåsen.