Falafel på gula ärtor och pitabröd

Vem har sagt att falafel måste göras på kikärtor? Vi har gjort receptet med våra svenskodlade gula ärter och smaksatt med basilika. Gott? Javisst!

  • Tillagningstid
    30 min + Blötläggning 10 h

Ingredienser

  • 2 dl GoGreen Svenskodlade Gula Ärtor
  • ½ gul lök, skalad och hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • ½ röd chili, finhackad
  • ½ tsk salt
  • 1 msk olivolja

 

Så här gör du

  1. Blötlägg ärtorna i minst 10 timmar.
  2. Mixa ärtorna (ej kokta) i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser.
  3. Forma till runda bollar.
  4. Stek i olja på medelvärme ca 5 min per sida. Servera i pitabröd med dressing och sallad.