Falafel på gula ärtor och pitabröd
Vem har sagt att falafel måste göras på kikärtor? Vi har gjort receptet med våra svenskodlade gula ärter och smaksatt med basilika. Gott? Javisst!
-
Tillagningstid30 min + Blötläggning 10 timmar
-
Receptet ger:2 portioner
Ingredienser
- 2 dl GoGreen Svenskodlade gula ärter (torra)
- ½ gul lök, skalad och hackad
- 1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
- 1 dl färsk basilika, hackad
- ½ röd chili, finhackad
- ½ tsk salt
- 1 msk olivolja
Så här gör du
- Blötlägg ärtorna i minst 10 timmar.
- Mixa ärtorna (ej kokta) i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser.
- Forma till runda bollar.
- Stek i olja på medelvärme ca 5 min per sida. Servera i pitabröd med dressing och sallad.