Glutenfri pasta med avokadopesto, koriander & pocherat ägg

En härligt glutenfri pastarätt med våra Ancient Grains Fusilli. Gör en pesto på avocados och koriander, det går både snabbt och är gott!

  • Tillagningstid
    20 minuter

Ingredienser

  • 8 dl (270 g) GoGreen Ancient Grains Fusilli
  • 
2 avokado
  • 2 vitlöksklyftor
  • 
1 kruka koriander
  • 
1 kruka persilja
  • 
1 msk limejuice
  • 1 ask (250 g) cocktailtomater
  • 
1 dl valnötter
  • 
4 ägg
  • 1 msk ättika
  • 1 tsk salt

  • 2 msk olivolja

 

Så här gör du

1. Koka pastan al dente enligt anvisning på paketet.

2. Mixa avokado, vitlök, koriander, persilja, limejuice, olivolja till en jämn smet.

3. Rosta valnötter i en panna och tillsätt delade cocktailtomater.

4. Pochera äggen: Sjud 1 L vatten med en nypa salt och en 1 msk ättika. Knäck ett ägg i en kopp och tippa ägget i vattnet. Sjud 3-4 minuter för en krämig äggula. Använd en hålslev med hull när du tar upp ägget.

5. Blanda pastan med avokadomixen.

6. Servera med pocherat ägg, svartpeppar och hackad koriander.