Grekisk pasta – Moussaka Style
Laga en härlig pastasås inspirerad av grekisk moussaka. Vegofärs av finaste svenska ärtor, aubergine och zucchini är hjältarna i receptet, och kryddas med spiskummin, kanel och chiliflakes.
-
Tillagningstid25 min
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 150 g GoGreen Vegofärs
- 1 burk krossade tomater á 400 g
- ½ aubergine
- ½ zucchini
- 1 st gul lök, hackad
- 1 dl tomatpuré
- 2 msk olivolja
- 1-2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 tsk spiskummin
- 1 tsk kanel, malen
- ½ tsk chiliflakes
- 2-3 dl vatten
- Salt och peppar efter smak
- 400 g penne
Så här gör du
- Sås: Skär aubergine och zucchini i centimeterstora tärningar, hacka löken fint.
- Hetta upp oljan i en kastrull och fräs de skurna grönsakerna, tillsätt tomatpuré och låt fräsa någon min. Späd med krossade tomater och tillsätt övriga ingredienser.
- Låt koka på svag värme i 5 min under omrörning, späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Pasta: Koka pasta enligt anvisningarna.