Grekisk pasta – Moussaka Style

Laga en härlig pastasås inspirerad av grekisk moussaka. Vegofärs av finaste svenska ärtor, aubergine och zucchini är hjältarna i receptet, och kryddas med spiskummin, kanel och chiliflakes.

  • Tillagningstid
    25 min
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 150 g GoGreen Vegofärs
  • 1 burk krossade tomater á 400 g
  • ½ aubergine
  • ½ zucchini
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel, malen
  • ½ tsk chiliflakes
  • 2-3 dl vatten
  • Salt och peppar efter smak 
  • 400 g penne

Så här gör du

  1. Sås: Skär aubergine och zucchini i centimeterstora tärningar, hacka löken fint.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs de skurna grönsakerna, tillsätt tomatpuré och låt fräsa någon min. Späd med krossade tomater och tillsätt övriga ingredienser.
  3. Låt koka på svag värme i 5 min under omrörning, späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Pasta: Koka pasta enligt anvisningarna.