God avokadosallad med fetaost och quinoa

En god quinoasallad är aldrig fel. Här kommer den med marockanska smaker och serveras med läcker rostad butternutsquash.

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 1 dl GoGreen Quinoa
  • 300 g butternut-squash, skalad och tärnad
  • 2 msk olivolja  
  • 1 msk Ras el hanout-krydda
  • 100 g fetaost, tärnad
  • 1 tsk sumakkrydda
  • 1 avokado, skalad och skuren i bitar

Till servering

  • Färsk koriander, ruccolasallad och granatäpple 

Så här gör du

  1. Koka quinoa enl. anvisningar på paketet, skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Värm ugnen till 200 °C. 
  3. Krydda butternut-squashen med 1 msk olivolja och ras el hanout, salt och peppar. Sprid ut på en ugnsplåt och rosta i ca 15-20 minuter eller tills den är mjuk. Låt svalna.
  4. Mixa fetaost, 1 msk olivolja och hälften av sumaken med en gaffel.
  5. Lägg några ruccolablaad på en tallrik och en sked quinoa ovanpå. Tillsätt avokado, squash och fetaost och toppa med färsk koriander och granatäpple.
  6. Servera med en god olivolja och strö över resterande sumak. 

produkter i receptet