Black bean burger

Vem älskar inte bönburgare? Enkla att mixa ihop och steka, sen är det bara att välja din favoritört för extra smak!

Ingredienser (4-6 portioner)

Tillbehör 

  • 4-6 hamburgerbröd eller pitabröd, sallad, dressing

 

Så här lagar du receptet (15 minuter)

1. Låt bönorna rinna av och mosa dem med en gaffel i en bunke.

2. Blanda i övriga ingredienser, tillsätt potatismjölet på slutet.

3. Forma till 4-6 burgare (beroende på önskad storlek). Om du upplever att konsistensen är lite smulig så kan du blanda i lite vatten och matolja. Lägg dem gärna i frysen ca 30 min, då håller de ihop bättre vid grillning/stekning.

4. Pensla med olja och grilla eller stek 3-4 min per sida. Servera i hamburgerbröd eller pitabröd, med dressing och sallad.

Tips! Prova att blanda i ½ pkt riven halloumi i bönfärsen, det ger en härlig sälta! Det är också gott att ha i lite sesamolja och sesamfrön i färsen, för en lätt nötig smak.

Andra spännande recept

Vad tycker du?