Bönburgare med vita bönor & chilimajonäs

Vi älskar vegetariska burgare, och med färdigkokta bönor så går de snabbt att laga. Servera med dina favoritgrönsaker, en chilimajonäs eller annan god sås.

Ingredienser (4-6 portioner)

Chilimajonnäs

  • 1 ½ dl majonnäs
  • Srirachasås efter smak

Tillbehör

  • 4-6 hamburgerbröd
  • 4 avokado
  • 50 g skott/groddar
  • sallad
  • tomat

Så här lagar du receptet (40 minuter)

1. Mixa bönorna med mixerstav och blanda i finhackad chili, potatismjöl, salt och peppar. Forma till 4-6 burgare (beroende på önskad storlek) och lägg dem i frysen ca 30 min, då håller de ihop bättre vid grillning/stekning.

2. Pensla burgarna med olja och grilla eller stek dem ca 3-4 min/sida.

3. Blanda ihop chilimajonnäsen. Gröp ur avokadoköttet och skär det i skivor. Servera burgarna i hamburgerbröd med avokado, skott, sallad och chilimajonnäs.

Andra spännande recept

Vad tycker du?