Vegetarisk hallomistroganoff med Råris- och Ärtmix

En snabb och gräddig gryta som får en härlig sälta från halloumi-osten. Servera med vår ris- och ärtmix för att höja smaken ytterligare!

Ingredienser (4 portioner)

  • 3 dl GoGreen Eko Råris- & Ärtmix
  • 1 dl GoGreen Röda Linser (torra)
  • 200 g Halloumiost, i 1 cm tjocka stimlor
  • 2 morötter, grovhackade
  • 1 gul lök, finhackad
  • Rapsolja att steka i
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 pkt GoGreen Eko Krossade Tomater
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 ½ dl grädde (t ex havre- eller sojagrädde)
  • 1 tsk timjan
  • Salt & peppar
  • Ev lite vatten för att få rätt konsistens på stroganoffen.

Så här lagar du receptet (30 minuter)

1. Stek halloumiosten snabbt tills den är fått lite brunaktig färg. Lägg åt sidan.

2. Stek morötter och lök i olja i någon minut. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljong, balsamvinäger, honung, grädde, timjan och linser. Låt det stå och puttra i tills linserna är klara, ca 15-20 minuter. Späd eventuellt med vatten för rätt konsistens

3. När det återstår 10 minuter av koktiden för stroganoffen så kokar du råris & ärtmixen enligt instruktionerna på förpackningen.

3. Smaka av med salt och peppar när stroganoffen har puttrat färdigt och vänd ned halloumin. Servera med råris & ärtmixen.

Andra spännande recept

Vad tycker du?