Julsallad med Quinoa- & kikärtsmix, röd- & brysselkål, apelsin och saffransdressing

Smaka på en modern julsallad. Här samsas två sorters kål med fruktiga smaker av apelsin och granatäpple. Polkabetor är perfekta för att ge en vackert röd-vit julfärg!

Ingredienser (4 portioner)

 

Saffransdressing

  • ½ krm saffran
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt

Så här lagar du receptet (30 minuter)

1. Börja med dressingen; blanda saffran med honung och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt.

2. Koka GoGreen Quinoa- & kikärtsmix enligt anvisning på paketet, men tillsätt 10 kryddpepparkorn. Låt svalna.

3. Skär rödkålen tunt och blanda den med lite av saffransdressingen.

4. Skär brysselkål i halvor/kvartar och fräs dem i lite smör tills de får färg, tillsätt sockret och rör runt tills det smälter. Hyvla polkabetorna tunt på mandolin. 

5. Blanda alla grönsaker och Quinoa- & kikärtsmix i en bunke, lägg upp på fat och toppa med fetaost, dressing och hampafrön.

Andra spännande recept

Vad tycker du?