Korngrynsrisotto med rostade morötter och fetaost

En läcker risotto med korngryn, tillsammans med morötter som fått extra sötma genom att ugnsrostas innan de stoppas i risotton.

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Receptet ger:
    6 portioner

Ingredienser

  • 3,5 dl GoGreen Svenskodlade Korngryn, sköljda
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 medelstor lök, finhackad
  • 1 medelstor fänkål, tunt skivad
  • 1 dl vitt vin (valfritt)
  • 4-5 dl grönsaksbuljong
  • 1 nypa havssalt och svartpeppar
  • 4-5 morötter, rostade
  • 50 g färsk persilja, hackad
  • 100 g fetaost tärnad

 

Så här gör du

  1. Rosta skivade morötter med ett stänk av olivolja i ugn 200 °C i 15 minuter.
  2. Fräs lök och vitlök i en skvätt olivolja i en stekpanna. Lägg i avsköljda korngryn och tunt skivad fänkål och rör ihop med lökblandningen. Häll på en skvätt vitt vin och koka i ett par minuter.
  3. Tillsätt buljongen och koka i 100 °C (ånga) i ugnen i 30-40 minuter, rör om efter halva tiden. Tillsätt rostade morötter, persilja salt och peppar och rör om väl. Täck pannan med lock och låt den vila i 5 minuter. Servera med smulad fetaost.

produkter i receptet