1. Koka pastan, häll av den men spara en mugg av pastavattnet. Håll pastan varm och tillsätt 3 msk olivolja.
2. Dela zucchini, kärna ur den och skiva i tunnare stavar. Dela vitlöken i två och skiva den sedan tunt. Bryt svampen i mindre bitar.
3. Ta en stor stekpanna och tillsätt 5 msk olivolja. Tillsätt svampen och stek tills svampen har släppt vätska och sedan börjat få färg. Tillsätt då zucchini och vitlök, stek på medelvärme i 3 minuter, vitlöken ska inte ta färg.
4. Salta och peppra.
5. Tillsätt pastan till grönsakerna, rör runt och tillsätt lite av pastavattnet. Tillsätt spenaten. Låt pastan koka med såsen i 1 minut för maximal smak.
6. Dela vitlöken i mindre bitar och mixa dem sedan grovt i en mixer med solrosfröna och chilin. Stek smulorna knapriga i olivolja på medelhögvärme.
7. Strö pangrattato över pastan. Pressa över lite citron och dekorera med hackad persilja