Vegetarisk Tikka Masala med röda linser & sås på kokosmjölk

Laga en vegetarisk indisk gryta med röda linser, kokosmjölk och Garam Masala-krydda. Snabblagat, smakrikt och värmande!

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 gul lök, hackad 
  • 2 vitlöksklyftor, hackade 
  • 3 msk tomatpuré 
  • 3 dl kokosmjölk 
  • 1 förp (300 g) GoGreen Eko Krossade Tomater 
  • 1 dl GoGreen torra röda linser 
  • 3 msk ingefära, färsk riven 
  • 1/2 citron, saften 
  • 2-3 msk garam masala 
  • Olja till stekning 
  • Salt & peppar 
  • 1 kruka färsk koriander

Så här lagar du receptet (20 minuter)

1. Stek lök och vitlök i olja i en stor gryta. Blanda ner tomatpuré, kokosmjölk, krossade tomater, linser, ingefära, pressad citron och garam masala.

2. Låt puttra under lock tills linserna är mjuka, 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med bulgur och en klick yoghurt och toppa med koriander.

Andra spännande recept

Vad tycker du?