Nicecream – glass på cashew, mandel och hampafrön
Går det verkligen att göra raw food-glass på nötter och frön? Såklart det går! Den är dessutom fullproppad med nyttiga fetter och är galet god.
-
Tillagningstid3 timmar, 10 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 100 g GoGreen Ekologiska Hampafrön
- 100 g cashewnötter (blötlägg i lite vatten över natten, för ännu slätare glass)
- 3 ½ dl mandeldryck
- 120 g kokossocker
- 2-3 tsk ekologiskt vaniljpulver
Så här gör du
- Kör alla ingredienser i mixer till en riktigt slät smet, gärna i en ordentlig köksmaskin så allt blandas ordentligt.
- Häll på burk med ett lock och ställ i frysen under minst tre timmar.
- Rör om glassen varje 30:e minut.
- Vid servering, toppa med extra hampafrön, hackad mandel och cashewnötter.