Nicecream – glass på cashew, mandel och hampafrön

Går det verkligen att göra raw food-glass på nötter och frön? Såklart det går! Den är dessutom fullproppad med nyttiga fetter och är galet god.

  • Tillagningstid
    3 timmar, 10 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 100 g GoGreen hampafrön
  • 100 g cashewnötter (blötlägg i lite vatten över natten, för ännu slätare glass)
  • 3 ½ dl mandeldryck
  • 120 g kokossocker
  • 2-3 tsk ekologiskt vaniljpulver

Så här gör du

  1. Kör alla ingredienser i mixer till en riktigt slät smet, gärna i en ordentlig köksmaskin så allt blandas ordentligt. 
  2. Häll på burk med ett lock och ställ i frysen under minst tre timmar. 
  3. Rör om glassen varje 30:e minut.
  4. Vid servering, toppa med extra hampafrön, hackad mandel och cashewnötter.

produkter i receptet