Rödbetsburgare "chèvre chaud"
Den klassiska gratinerade getosten får här sällskap av rökiga rödbetsburgare. Getosten kräver ganska stark värme i ugnen för att få färg, därför är det bäst att rosta den och brödet var för sig.
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
Dressing
- 3 msk dijonsenap
- 3 msk vinäger
- 1 msk honung
- 6 msk olivolja
- salt och peppar
Burgare
- 1 paket GoGreen Smokey rödbetsburgare
- 400 g chèvre
- 2 msk honung
- 4 skivor surdegsbröd
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk smör
- ½ dl GoGreen Salladsmix
Sallad
- 300 g haricots verts
- ½ rödlök
- 150 g blandad sallad
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa samman ingredienserna till dressingen.
- Skär getosten i fyra skivor. Stek rödbetsbiffarna men inte allt för hårt då de också ska vara i ugnen.
- Lägg rödbetsbiffarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg getosten ovanpå. Ringla över honung. Låt baka i ugn ca 5-10 minuter, eller tills honungen fått en gyllenbrun färg.
- Gnid brödskivorna med vitlök. Rosta i brödrost eller på sidan av rödbetsbiffarna i ugnen. Ta ut och bre med smör. Rosta salladsmixen i en torr stekpanna.
- Koka upp saltat vatten i en kastrull. Koka haricots verts i tre minuter. Häll av vattnet och spola bönorna i kallt vatten. Skär löken i tunna ringar. Blanda harricots verts med lök och sallad.
- Blanda dressingen med salladen strax före servering. Arrangera de getostgratinerade rödbetsburgarna på bröden. Strö salladsmix ovanpå och servera med salladen.