Rödbetsburgare "chèvre chaud"

Den klassiska gratinerade getosten får här sällskap av rökiga rödbetsburgare. Getosten kräver ganska stark värme i ugnen för att få färg, därför är det bäst att rosta den och brödet var för sig.

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Dressing

  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk vinäger
  • 1 msk honung
  • 6 msk olivolja
  • salt och peppar

Burgare

Sallad

  • 300 g haricots verts
  • ½ rödlök
  • 150 g blandad sallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa samman ingredienserna till dressingen.
  3. Skär getosten i fyra skivor. Stek rödbetsbiffarna men inte allt för hårt då de också ska vara i ugnen.
  4. Lägg rödbetsbiffarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg getosten ovanpå. Ringla över honung. Låt baka i ugn ca 5-10 minuter, eller tills honungen fått en gyllenbrun färg.
  5. Gnid brödskivorna med vitlök. Rosta i brödrost eller på sidan av rödbetsbiffarna i ugnen. Ta ut och bre med smör. Rosta salladsmixen i en torr stekpanna.
  6. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Koka haricots verts i tre minuter. Häll av vattnet och spola bönorna i kallt vatten. Skär löken i tunna ringar. Blanda harricots verts med lök och sallad.
  7. Blanda dressingen med salladen strax före servering. Arrangera de getostgratinerade rödbetsburgarna på bröden. Strö salladsmix ovanpå och servera med salladen.