Rödbetsburgare med smörslungade äpplen och vitlökskräm
En klassisk burgare där de vanliga tillbehören byts ut mot smörslungade äpplen och vitlökskräm – nya tillbehör som båda passar mycket fint med den rökiga rödbetssmaken.
-
Tillagningstid40 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 4 hamburgerbröd
- 1-2 paket GoGreen Smokey rödbetsburgare
- smör och/eller olja till stekning
Vitlökskräm
- 3 dl crème fraiche
- ½ vitlöksklyfta
Smörslungade äpplen
- 2 äpplen
- 1 msk honung
- 1 tsk citronsaft
- 2 msk kapris
- timjan (kan uteslutas)
- smör och/eller olja till stekning
Tillbehör
- sallad
- picklad rödlök
- pommes frites
- salt och peppar
Så här gör du
- Börja med vitlökskrämen. Finriv vitlöksklyftan och blanda med crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
- Skär äpplena i mindre tärningar.
- Stek rödbetsbiffarna enligt anvisning på förpackningen.
- Stek äpplena i smör i några minuter. Tillsätt honung, citronsaft, kapris och timjan. Smaka av med salt och peppar.
- Arrangera burgarna: sallad, rödbetsbiff, vitlökskräm, smörstekta äpplen och picklad lök. Servera tillsammans med pommes frites.