Rödbetsburgare med smörslungade äpplen och vitlökskräm

En klassisk burgare där de vanliga tillbehören byts ut mot smörslungade äpplen och vitlökskräm – nya tillbehör som båda passar mycket fint med den rökiga rödbetssmaken.

  • Tillagningstid
    40 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Vitlökskräm

  • 3 dl crème fraiche
  • ½ vitlöksklyfta

Smörslungade äpplen

  • 2 äpplen
  • 1 msk honung
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk kapris
  • timjan (kan uteslutas)
  • smör och/eller olja till stekning

Tillbehör

  • sallad
  • picklad rödlök
  • pommes frites
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Börja med vitlökskrämen. Finriv vitlöksklyftan och blanda med crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär äpplena i mindre tärningar.
  3. Stek rödbetsbiffarna enligt anvisning på förpackningen.
  4. Stek äpplena i smör i några minuter. Tillsätt honung, citronsaft, kapris och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Arrangera burgarna: sallad, rödbetsbiff, vitlökskräm, smörstekta äpplen och picklad lök. Servera tillsammans med pommes frites.