Tomatsås på krossade tomater

En grym tomatsås med ekologiska krossade tomater, perfekt till pasta! Och du, vill du ha tomatsåsen till pizza så är det bara att byta ut basilikan till oregano.

  • Tillagningstid
    35 minuter
  • Receptet ger:
    1 sats tomatsås

Ingredienser

  • 1 förp (300 g) krossade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och delad
  • 1 msk honung
  • Salt & svartpeppar
  • ½ dl färsk basilika, hackad
  • Parmesan till servering

Så här gör du

  1. Hetta upp olivoljan i en kastrull på medelvärme.
  2. Fräs vitlöken i oljan utan att den tar färg.
  3. Tillsätt krossade tomater och honung och smaka av med salt och peppar. Låt puttra på svag värme utan lock i 20-30 minuter. 
  4. Ta upp vitlöken och lägg i basilikan. 
  5. Servera till nykokt pasta, gärna med parmesan.