Sallad med krispig vegofärs, rostade bönor och korianderyoghurt
Laga en sallad med vegofärs av finaste svenska gula ärtor och toppa med kastanjedoftande bruna bönor. Toppa med en svalkande korianderyoghurt.
-
Tillagningstid40 minuter + blötläggning över natten
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- ½-1 dl GoGreen Svenskodlade Bruna bönor (torra)
- 250 g GoGreen Vegofärs
- 1 dl rapsolja
- 150-200 g finbladig sallad
- 1 röd lök i tunna skivor
- Salt och peppar efter smak
Korianderyoghurt:
- ½ kruka koriander
- 250 g matlagningsyoghurt
- 1 msk honung
- Salt och peppar efter smak
Så här gör du
- Bönor: Skölj bönorna. Blötlägg i kallt vatten, i minst 12 timmar. Koka bönorna i nytt lättsaltat vatten och låt koka på svag värme i 45-60 minuter.
Lägg ut på plåt och ringla över rapsolja, rosta i ugn på 225° varmluft i ca 35 min. Bönorna är klara när de har ”poppat” som popcorn och doftar rostad kastanj. - Färs: Knaperstek färs på medelhög värme i oljan, salta och peppra efter smak. Låt rinna av på papper.
- Dressing: Hacka koriandern relativt fint och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Sallad: Varva löken med sallad och toppa med färsen och bönorna. Avsluta med korianderyoghurten. Servera gärna med ett nybakat bröd och lite olivolja.