Sallad med krispig vegofärs, rostade bönor och korianderyoghurt

Laga en sallad med vegofärs av finaste svenska gula ärtor och toppa med kastanjedoftande bruna bönor. Toppa med en svalkande korianderyoghurt.

  • Tillagningstid
    40 minuter + blötläggning över natten
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Korianderyoghurt:

  • ½ kruka koriander
  • 250 g matlagningsyoghurt
  • 1 msk honung
  • Salt och peppar efter smak

Så här gör du

  • Bönor: Skölj bönorna. Blötlägg i kallt vatten, i minst 12 timmar. Koka bönorna i nytt lättsaltat vatten och låt koka på svag värme i 45-60 minuter.

    Lägg ut på plåt och ringla över rapsolja, rosta i ugn på 225° varmluft i ca 35 min. Bönorna är klara när de har ”poppat” som popcorn och doftar rostad kastanj.
  • Färs: Knaperstek färs på medelhög värme i oljan, salta och peppra efter smak. Låt rinna av på papper.
  • Dressing: Hacka koriandern relativt fint och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  • Sallad: Varva löken med sallad och toppa med färsen och bönorna. Avsluta med korianderyoghurten. Servera gärna med ett nybakat bröd och lite olivolja.