Siri Barjes glutenfria pepparkakor med hampa och mandel

Jag älskar pepparkakor, de får gärna vara välgräddade och knapriga enligt mig. Jag har i hampafrö och mandel i degen, kanske otraditionellt men så sjukt gott! För att lyckas med kryddningen så använder jag mig av färdigblandad pepparkakskrydda.

  • Tillagningstid
    25 minuter
  • Receptet ger:
    Ca 20-30 kakor

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 dl kokosolja
  • ½ dl honung
  • ½ dl råsocker
  • 2 tsk bikarbonat
  • En rejäl nypa flingsalt
  • 1 tsk salt
  • 3 msk GoGreen Ekologiska Hampafrön
  • 2 msk mandelspån
  • 3 tsk pepparkakskrydda

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser till smeten. Smält kokosolja, honung och råsocker. Vänd ned kokosblandningen i de torra ingredienserna. Tillsätt hampafrön och mandelspån. Rör ihop till en slät smet.
  3. Kavla ut degen tunt och skär eller använd kakformar och gör roliga former.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de är gyllene.

produkter i receptet