Siri Barjes glutenfria pepparkakor med hampa och mandel
Jag älskar pepparkakor, de får gärna vara välgräddade och knapriga enligt mig. Jag har i hampafrö och mandel i degen, kanske otraditionellt men så sjukt gott! För att lyckas med kryddningen så använder jag mig av färdigblandad pepparkakskrydda.
-
Tillagningstid25 minuter
-
Receptet ger:Ca 20-30 kakor
Ingredienser
- 3 dl mandelmjöl
- ½ dl potatismjöl
- 1 dl kokosolja
- ½ dl honung
- ½ dl råsocker
- 2 tsk bikarbonat
- En rejäl nypa flingsalt
- 1 tsk salt
- 3 msk GoGreen Ekologiska Hampafrön
- 2 msk mandelspån
- 3 tsk pepparkakskrydda
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda alla torra ingredienser till smeten. Smält kokosolja, honung och råsocker. Vänd ned kokosblandningen i de torra ingredienserna. Tillsätt hampafrön och mandelspån. Rör ihop till en slät smet.
- Kavla ut degen tunt och skär eller använd kakformar och gör roliga former.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de är gyllene.