Vegansk spaghetti Bolognese
Pasta med köttfärssås är en favorit i de flesta hem. Här kommer en vegansk version, med färs gjord på de finaste svenska ärtorna.
-
Tillagningstid20 min
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 150 g GoGreen Vegofärs
- 1 burk passerade tomater á 400 g
- ½ gul lök, hackad
- 1 dl grönsaksbuljong
- ½ dl tomatpuré
- 2 dl vatten
- 1-2 vitlöksklyftor, pressade
- ½ röd chili, hackad
- 1 msk blandade torkade örter ex. basilika, oregano, timjan
- 2 msk rapsolja
- Salt och peppar efter smak
- 400 g spaghetti
Så här gör du
- Bolognese: Bryn löken i olja, tillsätt tomatpuré och vitlök och fräs dessa lätt innan de passerade tomaterna samt buljongen tillsätts.
- Låt koka upp och tillsätt vegofärs samt chili. Låt sjuda på låg värme i 5 minuter, späd med vatten till önskad konsistens. Krydda och smaka av.
- Pasta: Koka pastan al dente enligt instruktionerna.