Vegansk spaghetti Bolognese

Pasta med köttfärssås är en favorit i de flesta hem. Här kommer en vegansk version, med färs gjord på de finaste svenska ärtorna.

  • Tillagningstid
    20 min
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 150 g GoGreen Vegofärs
  • 1 burk passerade tomater á 400 g
  • ½ gul lök, hackad
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • ½ röd chili, hackad
  • 1 msk blandade torkade örter ex. basilika, oregano, timjan
  • 2 msk rapsolja
  • Salt och peppar efter smak
  • 400 g spaghetti

Så här gör du

  1. Bolognese: Bryn löken i olja, tillsätt tomatpuré och vitlök och fräs dessa lätt innan de passerade tomaterna samt buljongen tillsätts.
  2. Låt koka upp och tillsätt vegofärs samt chili. Låt sjuda på låg värme i 5 minuter, späd med vatten till önskad konsistens. Krydda och smaka av.
  3. Pasta: Koka pastan al dente enligt instruktionerna.