Vegetarisk Julsallad med två sorters kål, apelsin och saffransdressing

Smaka på en modern julsallad. Här samsas rödkål och brysselkål med fruktiga smaker av apelsin och granatäpple. Polkabetor är perfekta för att ge en vackert röd-vit julfärg!

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Saffransdressing

  • ½ krm saffran
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt

Så här gör du

  1. Börja med dressingen; blanda saffran med honung och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt.
  2. Koka GoGreen Quinoa- & kikärtsmix enligt anvisning på paketet, men tillsätt 10 kryddpepparkorn. Låt svalna.
  3. Skär rödkålen tunt och blanda den med lite av saffransdressingen.
  4. Skär brysselkål i halvor/kvartar och fräs dem i lite smör tills de får färg, tillsätt sockret och rör runt tills det smälter. Hyvla polkabetorna tunt på mandolin. 
  5. Blanda alla grönsaker och Quinoa- & kikärtsmix i en bunke, lägg upp på fat och toppa med fetaost, dressing och hampafrön.