Vegetarisk lasagne med vita bönor och aubergine

Alla gillar vi lasagne, och här kommer en vegetarisk variant med vita bönor och aubergine istället för kött. Använd gärna färska lasagneplattor så förkortar du tillagningstiden i ugnen.

  • Tillagningstid
    1 timme och 10 min

Ingredienser

  • 1 aubergine i 1 cm tjocka skivor på längden
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 stora vitlöksklyftor, hackade
  • Olivolja att steka i
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 2 förp (600 g) GoGreen Eko Krossade Tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 dl crème fraise
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 1 förp (380 g) GoGreen Eko Stora Vita Bönor, väl sköljda
  • 1 pkt färska lasagneplattor
  • 2 dl riven ost, gärna smakrik
  • Salt och peppar

 

Så här gör du

  1. Lägg auberginen i en smord långpanna. Ringla över 2 msk olivolja. Ugnsbaka aubergineskivorna i 225 grader i ca 15 minuter, vänd på dem efter halva tiden. Salta.
  2. Fräs löken i lite olivolja i en kastrull. Tillsätt paprikan till löken. Tillsätt krossade tomater, buljong, salt, honung, basilika och crème fraiche. Låt tomatsåsen koka i 10-15 minuter.
  3. Tillsätt bönor till tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar 
  4. Varva tomatsås, auberginskivorna, lasagneplattor och ost i en ganska stor smord ugnsfast form. Avsluta med ett lager tomatsås och riven ost.
  5. Grädda lasagnen i 225 grader i ca 20-30 minuter.