Vegetarisk Tikka Masala med röda linser & sås på kokosmjölk

Laga en vegetarisk indisk gryta med röda linser, kokosmjölk och Garam Masala-krydda. Snabblagat, smakrikt och värmande!

  • Tillagningstid
    20 minuter

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 förp (300 g) GoGreen Eko Krossade Tomater
  • 1 dl GoGreen torra röda linser
  • 3 msk ingefära, färsk riven
  • ½ citron, saften
  • 2-3 msk garam masala
  • Olja till stekning
  • Salt & peppar
  • 1 kruka färsk koriander

Så här gör du

  1. Stek lök och vitlök i olja i en stor gryta. Blanda ner tomatpuré, kokosmjölk, krossade tomater, linser, ingefära, pressad citron och garam masala.
  2. Låt puttra under lock tills linserna är mjuka, 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med bulgur och en klick yoghurt och toppa med koriander.