Vietnamesisk pho-soppa med bönbollar och koriander
Asiatiska bönbollar med glasnudlar i en klar grönsaksbuljong med smak av koriander, toppat med basilika, lime, böngroddar och färsk röd chili.
-
Tillagningstid40 minuter
-
Receptet ger:3-4 portioner
Ingredienser
- 1 förpackning GoGreen Asiatisk bönbollar
- 200 gram risnudlar
- röd chili, fint skivad
- 1 lime, kvartad
- basilika
Korianderbuljong:
- 1 liter mild grönsaksbuljong – ta det du har hemma, buljongtärning eller fond och följ instruktionerna på förpackningen för 1 liter
- 2 cm färsk ingefära, skivad
- 1 st kanelstång
- 1 stjärnanis
- 1 tsk hela svartpepparkorn
- 1 tsk korianderfrön
- 2 msk risvinsvinäger (det går lika bra med vitvinsvinäger om du inte har risvinäger
- 1 kruka färsk koriander (spara några blad till servering)
Så här gör du
- Koka upp grönsaksbuljong tillsammans med ingefära, kanelstång, stjärnanis, svartpeppar och korianderfrön. Låt koka i ca 15 minuter. Ta av från värmen. Häll i vinäger och lägg i koriander. Rör runt några varv, lägg på ett lock och låt stå i ca 20 minuter. Sila av och tillsätt lite salt vid behov.
- Häll 2 msk rapsolja i en stekpanna och stek bönbollarna på medelvärme, ca 13-15 minuter tills bollarna blivit gyllene. Tillagas direkt från frys.
- Koka upp vatten till nudlarna i en kastrull. Lägg i nudlarna och ställ kastrullen åt sidan. Låt de stå ca 3-5 min och sila av dem när de känns klara.
- Lägg nudlarna i en djup tallrik, häll över lite varm buljong. Toppa med bönbollarna, basilika, koriander och den skivade röda chilin. Servera med lime på sidan.