Crispy Fillet med krämig kålsallad, tonkatsusås och asiatiskt havreris
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
3-4 st GoGreen Crispy Fillet
Tonkatsusås
- 1 dl ketchup
- 2,5 msk worcestersås
- 2 msk japansk soja
- 1 msk honung eller annat alternativ
Krämig kålsallad
- 0,5 (ca 170 g) spetskål
- 2 msk majonnäs
- 1 msk japansk soja
- 2 tsk sesamolja eller annan olja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk strösocker
Havreris
- 0,5 citroner, skalet
- 0,5 hackad gul lök
- 0,5 msk rapsolja
- 1,5 dl havreris
- 3 dl grönsaksbuljong
- 0,5 msk japansk soja
- 0,5 msk riven ingefära
Så här gör du
Tonkatsusås
- Blanda ketchup, worcestersås, soja samt honung väl. Smaka av och ställ åt sidan.
Kålsallad
- Hyvla kålen tunt med en mandolin eller osthyvel. Lägg i iskallt vatten så den blir riktigt krispig, det tar minst 15-20 minuter. Låt sedan droppa av väl i durkslag.
- Medan kålen ligger i vattenbad, blanda ihop övriga ingredienser till kålsalladen till en dressing. Lägg den nu superkrispiga kålen på ett fat och ringla dressingen över. Ställ åt sidan.
Havreris
- Skala citronen så bara det gula skalet kommer med, lättast med potatisskalare. Strimla skalet fint.
- Stek citronskal och lök i olja ett par minuter så det mjuknar.
- Rör ner mathavre, häll på buljong, soja och ingefära. Låt sjuda 13 minuter. Vänd eventuellt i örter.
Crispy Fillet
- Stek enligt anvisning på förpackningen. Strimla Crispy Fillet och fördela på tallrikarna.