Vårt mål har sedan starten varit att revolutionera grön matlagning. För oss handlar inte grön mat om att allt ska vara vegetariskt, utan vi vill göra det enklare, roligare och godare att äta grönare mat. Vi vill att alla ska veta hur gott och enkelt det är att använda våra fröer, bönor, linser och grönsaker i den dagliga matlagningen.

Våra hjärtefrågor

Svenska bönor

De flesta bönor odlas i länder långt borta, men det har vi ändrat på. Sedan 2014 har vi odlat svenska bönor på soliga Öland, vars kalkrika jordar är en perfekt grogrund för den svenska bönan att frodas.

Våra svenska bönor

Veggie Translate

Ett första steg mot en hållbarare vardag kan vara att börja smått. Testa att blanda ner linser eller bönor istället för kött i favoritköttfärssåsen, och gör den samtidigt godare, nyttigare, och drygare. Kolla våra inspirationsfilmer där vi översatt klassiska vardagsrecept till vego-versioner.

Hitta vardagsinspiration

Om Lantmännen

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 18 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 60 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk.

Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord.

Läs mer om Lantmännen