Crispy Fillet med rostade rotfrukter och äppelgräddsås
-
Tillagningstid30 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
Rostade rotfrukter:
- 800 kg blandade rotfrukter t ex potatis, morötter, palsternacka, rotselleri
- 2 tsk timjan
- 2 msk smör eller olja
- 1 tsk salt
- Svartpeppar
Äppelgräddsås
- 1 gul lök, hackad
- 1 rött äpple, hackat
- 0,5 msk olja
- 1 dl vatten
- 0,5 st grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk rosmarin
- Ev majsstärkelse
Tillbehör
- Blandad sallad på säsongens grönsaker
- Stekta äppelklyftor
Så här gör du
Rostade rotfrukter
- Sätt ugnen på 225°. Tvätta och klyfta potatisen. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar.
- Blanda allt på ett bakplåtspapper på en plåt. Fräs timjan i smör i en kastrull.
- Rör i salt och häll det över potatis och rotfrukter och blanda om. Stek i mitten av ugnen ca 30 min eller tills rotfrukterna är mjuka.
Äppelgräddsås
- Skala och hacka lök och äpple. Fräs det i oljan i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde och rosmarin och koka ca 10 minuter.
- Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt med majsstärkelse utrört i lite vatten.
Crispy Fillet
- Tillaga enligt anvisning på förpackningen. Skiva eventuellt Crispy Fillet vid servering.
Montering
- Bottna tallriken med sås. Lägg på rostade rotfrukter och skivad Crispy Fillet. Strö gärna över färsk hackad persilja och servera sallad till.