Vegansk ramen med Crispy Fillet och nudlar
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 3-4 st GoGreen Crispy Fillet
- 200 g nudlar
- 1 l grönsaks- och svampbuljong (tärningar/fond och vatten)
- 2 msk färsk fint hackad ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 150 g shiitakesvamp eller champinjoner
- Ca 0,5 spetskål
- 2 dl gröna ärtor
- Ca 65 g babyspenat
- 2 tsk socker
- 3 msk mörk tamarisoja eller motsvarande
- 1 msk vitvinsvinäger
Tillbehör
- Hackad chili
Så här gör du
- Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och skölj kallt.
- Värm Crispy Fillet enligt anvisning på förpackningen.
- Koka upp grönsaks- och svampbuljongen. Finhacka ingefära och vitlök och lägg i buljongen. Låt koka upp och sänk värmen.
- Fräs svampen krispig i olja och lägg i buljongen. Strimla spetskål och lägg i buljongen.
- Fördela nudlar, ärtor och spenat i fyra separata högar i fyra djupa skålar.
- Koka upp buljongen på nytt och tillsätt råsocker, soja och risvinäger.
- Fördela den heta buljongen i skålarna, se till att fördela kålen och svampen. Skiva Crispy Fillet och lägg ovanpå, strö eventuellt över hackad chili. Servera med ätpinnar och sked.