Vegansk ramen med Crispy Fillet och nudlar

  • Tillagningstid
    20 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 3-4 st GoGreen Crispy Fillet
  • 200 g nudlar
  • 1 l grönsaks- och svampbuljong (tärningar/fond och vatten)
  • 2 msk färsk fint hackad ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • Ca 0,5 spetskål
  • 2 dl gröna ärtor
  • Ca 65 g babyspenat
  • 2 tsk socker
  • 3 msk mörk tamarisoja eller motsvarande
  • 1 msk vitvinsvinäger

Tillbehör

  • Hackad chili

Så här gör du

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och skölj kallt.
  2. Värm Crispy Fillet enligt anvisning på förpackningen.
  3. Koka upp grönsaks- och svampbuljongen. Finhacka ingefära och vitlök och lägg i buljongen. Låt koka upp och sänk värmen.
  4. Fräs svampen krispig i olja och lägg i buljongen. Strimla spetskål och lägg i buljongen.
  5. Fördela nudlar, ärtor och spenat i fyra separata högar i fyra djupa skålar.
  6. Koka upp buljongen på nytt och tillsätt råsocker, soja och risvinäger.
  7. Fördela den heta buljongen i skålarna, se till att fördela kålen och svampen. Skiva Crispy Fillet och lägg ovanpå, strö eventuellt över hackad chili. Servera med ätpinnar och sked.